• <tbody id="rf4im"></tbody>
    1. <dd id="rf4im"></dd>
    2. <em id="rf4im"></em><dd id="rf4im"><pre id="rf4im"></pre></dd>
      <em id="rf4im"></em>
    3. <tbody id="rf4im"></tbody>
    4. 考试吧

      高考

      考试吧>2020高考>高考英语>高考英语模拟试题>正文
      2020年高考英语抢分题型专练及答案(11)
      考试吧 2020-04-03 17:31:14 评论(0)条

        点击查看:2020年高考英语抢分题型专练及答案汇总

        Ⅰ.语言知识及应用(共两节,满分45分)

        第一节 完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)

        阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。

        It was when my now 19­year­old daughter Shanna was in Grade 3.All students in her class were given a small pot with a __1__ seed to plant.

        Once the bean plants had flowered,their teacher allowed the kids to __2__ move it from school to home.Once home,Shanna looked around for the __3__ location and settled it on a sunny south window sill (窗台) and then __4__ declared,“Soon I can feed the whole family!”

        Shanna’s sisters were envious and even our cat looked __5__,which should have been a warning to me because when I woke up the next morning,I saw that the bean plant had been unkindly knocked off the window sill.Its leaves were broken and except for a thread of stem that still __6__ the roots to the flowering top;it was quite unrecognizable from the day before.It seemed to be __7__.

        I feared for what I had to tell Shanna but her __8__ was not what I expected.She said,“Everything will be okay,Mom;the plant will get better.”

        Quickly she took the first aid kit (急救箱) from the bathroom,__9__ with bandages and a deep belief that the sad looking,near­dead bean plant would live and even produce seeds !

        I went along with it and __10__ her to wrap bandages.Days later,to my __11__,the bean plant was standing tall and looking lively.We were able to __12__ the bandages.

        My daughter never quite understood my __13__ over the meaning of the bean plant.I work with kids that all greatly need people to trust them.Now whatever I have been told about children and their behavior,I __14__ everyone with the same eyes and heart that my daughter used on her __15__ bean plant.

        Later that week,I came across a sentence:From a little spark,may burst a flame.

        1.A.bean B. flower C.tree D.grass

        2.A.quietly B.gradually C.carefully D.secretly

        3.A.precise B.perfect C.exact D.central

        4.A.slowly B.nervously C.seriously D.proudly

        5.A.puzzled B.disappointed C.pleased D.interested

        6.A.fastened B.fixed C.connected D.tied

        7.A.growing B.developing C.rotting D.dying

        8.A.eagerness B.reaction C.concern D.anxiety

        9.A.approaching B.dealing C.recovering D.returning

        10.A.advised B.allowed C.told D.helped

        11.A.horror B.regret C.sorrow D.surprise

        12.A.fold B.remove C.cut D.tear

        13.A.confusion B.misery C.excitement D.curiosity

        14.A.leave B.see C.teach D.save

        15.A.broken B.ruined C.wounded D.marked

        第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

        阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。

        “Guys,it is ‘Reading Workshop’s time now.16.________I call your table,get your things,please!”said Mrs Toalson.She was holding 17.________cup that had many sticks in it;on every stick was written each student’s name and table number.

        What does she mean?Probably books,I thought.Mrs Toalson picked a stick 18.________of the cup and said,“Okay,Aniqa’s table;Table Two,you may get your things.”Then my four classmates ran 19.________the cushions in the bathtub (浴缸).Mrs Toalson kept 20.________(pick) sticks,and calling out different table numbers.

        “Kate,you may use the bathtub,”Mrs Toalson said.Gosh!Use the bathtub?Is Kate going 21.________(take) a bath,I wondered.Kate is the girl who had pretty brown hair.She ran 22.________(happy) with her book to bathtub and 23.________(lie) down in it.As she read,she cuddled (拥抱) a teddy bear.I bet it must be comfortable reading in a bathtub.

        Except for lucky Kate,everybody had to read elsewhere.Some were sitting on the seats,some were lying down under the table, 24.________everybody’s reading pose was different.Regina thought that it would be more fun to read outside on the grass.25.________a great idea!The next day our whole class went to the park across the street from our school.It was amazing!

      扫描/长按二维码关注 助高考一臂之力!
      获取2020高考报名时间
      获取2020年高考作文
      获取9套高考内部资料
      获取历年高考真题答案

      微信搜索"考试吧高中资讯" 关注获得高考备考资料

        Ⅱ.阅读(共两节,满分50分)

        第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

        阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

        A

        LONDON (Reuters)—New faces given to a Chinese man after a bear tore off part of his face and a French­Caribbean man disfigured by a rare tumor show that such transplants can work and are not medical oddities (怪异),researchers said.

        The findings give hope to some people with severe facial disfigurement and suggest the transplants could prove long­lasting without major problems.Despite the tissue rejection in the first year after their transplants,neither men had psychological problems accepting their new faces and have been able to rejoin society,they reported.

        Only three people have received face transplants.The world’s first was carried out on French woman Isabelle Dinoire in November 2005 after she was disfigured in an attack by her dog.In 2007,her doctors reported that she had recovered slowly and steadily,overcoming two periods of rejection.

        In 2006,Chinese doctors performed a face transplant on a 30­year­old hit by a bear.While there were some complications with tissue rejection following the operation,two years later the man was doing well,his doctors said.“This case suggests that facial transplantation might be an option for restoring a severely disfigured face,and could enable patients to bring themselves back into society,” Shuzhong Guo and colleagues at Xijing Hospital in China wrote.

        A French team described their work on a 29­year­old man who suffered from Von Recklinghausen disease,an illness that changes the shape of his face.“The man,who was not named,was given a new nose,mouth and chin in a 2007 operation.He began to work 13 months after the transplant has more function in his face and has not rejected the new tissue,” his doctors said.

        “Our case confirms that face transplantation is practical and effective for the correction of specific disfigurement,” Dr.Laurent Lantieri and colleagues at the Henri­Mondor hospital outside Paris wrote.

        26.What’s the main idea of this passage?

        A.Face transplants can work.

        B.Face transplants help regain confidence.

        C.Three people have received face transplants.

        D.Disfigured people need face transplants.

        27.What happened to the Chinese patient mentioned in the passage?

        A.He got a strange illness when he was young.

        B.He received several operations in hospital.

        C.He was the first person to receive a face transplant.

        D.He was once attacked by an animal.

        28.From the passage we can learn that ________.

        A.doctors have different opinions on facial disfigurement

        B.patients could regain self­confidence after face transplants

        C.the new face of every patient has more functions than expected

        D.it is easy for disabled people to be accepted by society

        29.The underlined word “restoring” in Paragraph 4 means “________”.

        A.removing B.recovering

        C.repairing D.rejecting

        30.What problem resulted from the facial operations?

        A.The patients wouldn’t accept the facial change.

        B.It was hard for the patients to get along with others.

        C.It took some time for the patients to recover from the operation.

        D.The patients usually suffered from tissue rejection.

        B

        Rome—doctors and medical groups around the world last weekend reacted with strong opposition to the news that an Italian specialist is on_the_brink_of cloning the first human baby.

        Dr.Severino Antinori,who is the head of a hospital in Rome,has been referred to in an Arab newspaper as claiming that one of his patients is eight weeks pregnant with a cloned baby.

        Antinori refused to comment on the reports,but in March 2001 he said he hoped to produce a cloned embryo for implantation within two years.So far seven different kinds of mammals have already been successfully cloned,including sheep,cats and most recently rabbits.

        Doctors showed their doubt and were strongly opposed although they admitted that human cloning would finally come true unless there was a worldwide ban on the practice.

        Professor Rudolf Jaenisch of the Whitehead Institute for Biomedical Research at the Massachusetts Institute of Technology said,“I find it astonishing that people do this where the result can be foretold that it will not be a normal baby.It is using humans as guinea pigs.It makes people feel sick.”

        But Ronald Green,director of the Ethics Institute at Darmouth College in the US,said it was unlikely that an eight­week­old pregnancy would lead to a birth.

        So far all cloned animals have suffered from some different serious disorders,many of them dying soon after their births.

        Doctors are opposed to human cloning because they are worried about the welfare of the cloned child if there is one.

        “There are no benefits of cloning human beings,just harm,” said Dr.Michael Wilks of the UK.

        31.What do the underlined words “on the brink of” in the first paragraph most probably mean?

        A.On the side of. B.On the point of.

        C.In search of. D.In favor of.

        32.The doctors’ general attitude to cloning humans according to the passage is that________.

        A.they are against it

        B.they support it

        C.they pay no attention to it

        D.they welcome it

        33.What does the underlined word “ban” in the fourth paragraph most probably mean?

        A.order that forbids cloning.

        B.suggestion on carrying on cloning.

        C.anger at cloning.

        D.cheer for cloning.

        34.Which of the following statements is TRUE according to the passage?

        A.Doctor Severino Antinori is strongly opposed to cloning human beings.

        B.Up to now,seven kinds of animals have been cloned,including sheep,cats,humans and rabbits.

        C.Professor Rudolf Jaenisch is carrying out an experiment on cloning an eight­week­old embryo.

        D.Ronald Green doubts about the future successful birth of so­called cloned embryo.

        35.Where is the passage probably taken from?

        A.A textbook. B.A magazine.

        C.A newspaper. D.A digest.

      扫描/长按二维码关注 助高考一臂之力!
      获取2020高考报名时间
      获取2020年高考作文
      获取9套高考内部资料
      获取历年高考真题答案

      微信搜索"考试吧高中资讯" 关注获得高考备考资料

        C

        Marie Curie was a Polish physicist and chemist who lived between 1867—1934.Together with her husband,Pierre,she discovered two new elements (radium and polonium,two radioactive elements that they extracted chemically from pitch­blended ore) and studied the x­rays they emitted.She found that the harmful properties of x­rays were able to kill tumors.By the end of World War Ⅰ,Marie Curie was probably the most famous woman in the world.She had made a conscious decision,however,not to patent methods of processing radium or its medical applications.

        Marie Curie was born on November 7,1867 in Poland and died on July 4,1934.Her co­discovery with her husband Pierre Curie of the radioactive elements radium and polonium represents one of the best­known stories in modern science for which they were recognized in 1901 with the Nobel Prize in Physics.In 1911,Marie Curie was honored with a second Nobel Prize,this time in Chemistry,to honor her for successfully isolating pure radium and determining radium’s atomic weight.

        As a child,Marie Curie amazed people with her great memory.She learned to read when she was only four years old.Her father was a professor of science and the instruments that he kept in a glass case fascinated Marie.She dreamed of becoming a scientist,but that would not be easy.Her family became very poor,and at the age of 18,Marie became a governess.She helped pay for her sister to study in Paris.Later,her sister helped Marie with her education.In 1891,Marie attended the Sorbonne University in Paris where she met and married Pierre Curie,a well­known physicist.

        Marie Curie contributed greatly to our understanding of radioactivity and the effects of x­rays.She received two Nobel Prizes for her brilliant work,but died of leukaemia,caused by her repeated exposure to radioactive materials.

        36.What is the main idea of the passage?

        A.To give us a general introduction to Madame Curie.

        B.To show us how Madame Curie discovered radium.

        C.To tell us how Madame Curie developed as a scientist.

        D.To tell us how Madame Curie received two Nobel Prizes.

        37.Madame Curie was given the Nobel Prize in Chemistry because ________.

        A.she discovered radium

        B.she separated pure radium and calculated its atomic weight

        C.she discovered polonium

        D.she didn’t patent methods of processing radium

        38.Which of the following statements about Madame Curie is NOT true?

        A.Madame Curie made great contributions to medical science.

        B.Madame Curie was very smart and ambitious when she was a child.

        C.Madame Curie received two Nobel Prizes in Physics.

        D.Madame Curie’s husband helped her a lot in her research.

        39.We can infer from the third paragraph that ______.

        ①Madame Curie got married when she was at college.

        ②Madame Curie had a great ambition when she was young.

        ③Madame Curie loved teaching more than anything else.

        ④Madame Curie must have met a lot of difficulties to get high education.

        ⑤Her father had a great influence on Madame Curie’s future career.

        ⑥Madame Curie was very smart when she was a child.

        A.①②④⑤⑥ B.②④⑤⑥

        C.②③④⑤⑥ D.①②③④⑤

        40.Which is the right order about Madame Curie according to the passage?

        a.married Pierre

        b.attended university

        c.discovered radium

        d.determined radium’s atomic weight

        e.won the Nobel Prize in Physics

        A.b,c,a,d,e B.b,a,c,d,e

        C.b,a,c,e,d D.b,c,a,e,d

        D

        Living in the wild can be hard.Finding food and staying safe aren’t easy.Each day,animals struggle to survive in their habitats.Not all animals get by on their own.Some animals form a close partnership with other kinds of animals.These pairings are called symbiotic (共生的) relationships.

        In a symbiotic relationship,the animals depend on each other.One animal helps the other meet its needs.Sounds good,right? Not always.Some animals are not very kind to their partners.In some cases,one animal meets its needs but hurts its partner.Take ticks,for example.These insects suck blood to live.To get blood,they attach themselves to other kinds of animals.Ticks can pass germs that cause disease instead of helping their hosts.

        In other relationships,animals don’t treat their partners so poorly.Both animals benefit from living with the other animals.

        Small animals called cleaner shrimps have found a way of helping fish at coral reefs.As their name suggests,the shrimps clean the fish.They hang out at what scientists call a cleaning station.A fish stops by.Then a shrimp climbs onto the fish and even steps into the fish’s mouth.The shrimp uses its tiny claws to pick stuff off the fish’s body.That can include dead skin,tiny pieces of food,and wee creatures that can hurt the fish.The fish gets a nice cleaning.The shrimp enjoys a tasty meal of fish trash.

        Small birds called plovers are also in the cleaning business.They have big customers—crocodiles.Crocs have long snouts (鼻子) filled with sharp teeth.Cleaning them is tricky.When a croc opens its mouth,the plover hops right in.The croc does not snap its snout shut.Instead,it lets the plover eat small,harmful animals attached to the crocodile’s teeth.The plover gets an easy meal while the croc gets clean teeth.

        41.The text is mainly about ________.

        A.the hard life in the wild

        B.some dangerous animals

        C.animals living together

        D.animals in a symbiotic relationship

        42.According to the text,in a symbiotic relationship,______.

        A.animals depend on each other

        B.birds depend on animals for food

        C.both sides can get help

        D.not all animals treat their partners well

        43.Why do the cleaner shrimps clean the fish?

        A.To get fish trash for food.

        B.To eat wee creatures.

        C.To help fish go out of coral reefs.

        D.To get food for fish.

        44.When plovers hop into crocodiles’ mouths,they ________.

        A.are really to clean crocodiles’ teeth

        B.are to make crocodiles happy

        C.aren’t afraid of being eaten

        D.aren’t happy to clean the crocodiles’ teeth

        45.According to the text,it can be inferred that ______.

        A.living in the wild can be hard

        B.different animals have different living ways

        C.crocodiles mainly live on plovers

        D.ticks are useful to some animals

      扫描/长按二维码关注 助高考一臂之力!
      获取2020高考报名时间
      获取2020年高考作文
      获取9套高考内部资料
      获取历年高考真题答案

      微信搜索"考试吧高中资讯" 关注获得高考备考资料

        第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)

        阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。

        首先,请阅读下列有关运动学校、中心或俱乐部的介绍:

        A.Riding School:You can start horse­riding at any age.Choose private or group lessons any weekday between 9 a.m.and 8∶30 p.m.(3∶30 p.m.on Saturdays).There are 10 kilometres of tracks and paths for leisurely rides across farmland and open country.You will need a riding hat.

        B.Sailing Club:Our young sailors’ course leads to the Stage 1 sailing qualification.You’ll learn how to sail safely and the course also covers sailing theory and first aid.Have fun with other course members afterwards in the clubroom.There are 10 weekly two­hour lessons(Tuesdays 6 p.m.—8 p.m.).

        C.Diving Centre:Our experienced instructors offer one­month courses in deep­sea diving for beginners.There are two evening lessons a week,in which you learn to breathe underwater and use the equipment safely.You only need a swimming costume and towel.Reduced rates for couples.

        D.Tennis Club:Learn to play tennis in the heart of the city and have fun at our tennis weekends.Arrive on Friday evening,learn the basic rules on Saturday and play in a competition on Sunday.There’s also a disco and swimming pool.White tennis clothes and a racket are required.

        E.Watersports Club:We use a two­kilometre length of river for speedboat racing,and water­skiing.A beginners’ course consists of ten 20­minute lessons.You will learn to handle boats safely and confidently,but must be able to swim.The club is in a convenient central position and is open daily from 9 a.m.to 4 p.m.,with lessons all through the day.

        F.Golf Club:After a three­hour introduction with a professional golfer,you can join this golf club.The course is built on beautiful country hills and is open from dawn until dusk daily.There are regular social evenings on Saturdays in the club bar.You will need your own golf equipment.

        请阅读下列运动爱好者的信息,然后匹配运动爱好者与拟加入的运动学校、中心或俱乐部。

        46.Jack Anderson.Jack works in the city centre and wants to take up a sport that he can do regularly in his lunch hour.He enjoys activities which are fast and a bit dangerous. ( )

        47.Margaret Lillian.Margaret already plays golf at weekends.Now she has retired and wants to learn a new activity she can do in the countryside in the mornings. ( )

        48.Peter Florian.In six weeks’ time,Peter is having a holiday on a Thailand island,where he plans to explore the ocean depths.He has a 9­to­5 job and wants to prepare for this holiday after work. ( )

        49.Alice Fingelhamm.Alice is 16.She wants to do an activity one evening a week and get a certificate at the end.She would also like to make new friends. ( )

        50.Lynne Nagata.Lynne has a well paid but stressful job.She would like to take up a sport which she can do outside the city each weekend.She also wants to get to know some new people.

        ( )

        Ⅲ.写作(共两节,满分40分)

        第一节 基础写作(共1小题,满分15分)

        随着网络的发展,目前很多人给亲朋好友发电子贺卡。请根据以下提示,阐述电子贺卡的优越性。

        写作内容

        1.可播放动画和声音;

        2.传递速度快,节省钱;

        3.形式多样,可从网站下载,可自行设计;

        4.有利于环境保护。

        写作要求

        只能使用5个句子表达全部内容。

        评分标准

        句子结构准确,信息内容完整,语篇连贯。

        参考词汇:电子贺卡:electronic card;网站:website

        ________________________________________________________________________

        第二节 读写任务(共1小题,满分25分)

        阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。

        Some years ago,leaving the farm to work in the city,three brothers were employed by the same company and on the same pay.But three years later,they received different wages.So their father was confused and decided to pay a visit to the boss,who told him that he would let his sons explain for themselves.

        The three brothers were asked by the supervisor to go to the airport to get a cargo inventory at different times.Jim,who received 500 dollars a month,got the information on the phone instead of going to the airport himself.Frank,the 1,000 dollars a month brother with a list of more cargoes.George,the 1,500 dollars a month brother came back with detailed information and also did something extra without being told.

        写作内容

        1.概括该故事的内容要点,该部分的词数大约30左右。

        2.就“态度决定一切”这个主题发表你的看法,至少包含以下的内容要点,该部分的词数大约120左右。

        (1)你认为是什么导致三兄弟的薪酬差异;

        (2)你从这个故事得到什么启示;

        (3)你对“态度决定一切”如何理解;

        (4)举一对比事例说明不同的学习态度产生不同的结果。

        写作要求

        你可以使用实例或其他论述方法支持你的论点,也可以参照阅读材料的内容,但不要抄袭阅读材料中的句子。

        评分标准

        概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。

        ________________________________________________________________________

        _______________________________________________________________________

      扫描/长按二维码关注 助高考一臂之力!
      获取2020高考报名时间
      获取2020年高考作文
      获取9套高考内部资料
      获取历年高考真题答案

      微信搜索"考试吧高中资讯" 关注获得高考备考资料

        答案1.A [结合下文的“the bean plants”可知是豆科植物的种子。]

        2.C [因为是让学生们拿回家,所以这些孩子们拿的时候应该是小心翼翼地。]

        3.B [从下文的“on a sunny south window sill”可知是找一个最合适放这个植物的地方,反映作者的女儿对它的爱护。]

        4.D [结合后面的“Soon I can feed the whole family!”可知,作者的女儿此时此刻感到很自豪。]

        5.D [作者女儿的妹妹们很嫉妒,甚至连猫都对这个植物表现出兴趣。]

        6.C [结合前面的“Its leaves were broken”可知这个植物的叶子都摔坏了,只剩下了茎依然连着根和上面的花。]

        7.D [根据前面的“it was quite unrecognizable from the day before”可知这个植物与原先大不一样了,叶子折断,只剩下相连的根、茎、花,所以快要死了。]

        8.B [女儿看到自己心爱的植物成为这个样子后的反应并不像作者所预料的那样。]

        9.D [从前面的“Quickly she took the first aid kit from the bathroom”知道作者的女儿去拿急救箱了,所以回来的时候拿着绷带。]

        10.D [根据前面的“went along with it”可知选D。]

        11.D [几天后,“the bean plant was standing tall and looking lively”,这令作者惊讶。]

        12.B [植物活了下来,所以可以把绷带去掉了。]

        13.C [作者认为自己的女儿不了解这件事带给自己的兴奋和激动。]

        14.B [这里填see表示作者以自己的女儿对待植物的态度来看待这些孩子。]

        15.A [结合前文可知是折断的植物。]

        16.When [这是Mrs Toalson女士所说的话。从下文学生的行动可知,这里指“当……的时候”,引导时间状语从句。]

        17.a [cup在文中第一次出现,并非特指,故用不定冠词a。]

        18.out [此处指“从杯子里面拿出来”,故用out。]

        19.for [run for“赶往,跑向”。]

        20.picking [keep doing sth.“继续做某事”,是固定用法,所以用pick的动名词形式。]

        21.to take [be going to do sth.“打算做某事”。这是将来时的一种表达法。]

        22.happily [此处需用副词修饰谓语动词run,故形容词happy变成副词形式happily。]

        23.lay [and连接同ran并列的谓语动词,应用lie的过去式。]

        24.and [and起连接作用。]

        25.What [此处为感叹句,中心词为名词,故用what引导。]

        26.A [主旨大意题。本文介绍了三例成功的手术,表明面部移植手术是可行的。]

        27.D [推理判断题。根据第一段中“after a bear tore off part of his face”和第四段中“hit by a bear”可知D项正确。]

        28.B [推理判断题。根据第四段中的“could enable patients to bring themselves back into society”和第五段中的“He began to work 13 months after the transplant...”可判断出B项正确。]

        29.C [词义猜测题。restore表示“修复;整修”。]

        30.D [细节理解题。根据第二段和第三段提到的病例可知,手术后病人都有面部组织的排异反应。]

        31.B [词义猜测题。从下文看,克隆人类婴儿的事情尚未发生。]

        32.A [细节判断题。从文章倒数第二段可知,医生们对此持反对态度。]

        33.A [词义猜测题。由该句可知,医生们承认克隆人是早晚的事情,除非出台一个世界范围的禁令。]

        34.D [判断正误题。由倒数第四段可知,D是正确的。]

        35.C [综合判断题。该题目的依据在文章开头的那句话,该句信息有来自“罗马”的报道,有导语,符合新闻的行文特点,所以C项是正确的。]

        36.A [主旨大意题。通读全文可知。]

        37.B [细节理解题。根据文中第二段最后一句话可知答案。]

        38.C [根据第二段内容可知居里夫人两次获得诺贝尔奖,第二次是诺贝尔化学奖。]

        39.B [推理判断题。根据第一、二句话可知居里夫人非常聪明;第三句可知居里夫人的父亲对她有很大影响;第四句可知她有很大的抱负;根据第五句话可知她所遇到的困难。她当家庭教师只是由于家庭贫穷;根据最后一句话可知她在上大学期间遇到了其丈夫,但结婚不一定是在求学期间。]

        40.C [细节理解题。根据全文可知答案为C项。]

        41.D [主旨大意题。本文主要是介绍了生物界的一种共生现象,也就是说生物之间相互依存,相互帮助。故答案选D项。选项C表达语意不准确,表达范围太广。]

        42.D [深层理解题。由文章第二、三、四段可知,有共生现象的动物中,有的是相互得到帮助,而有的是单方面的。故答案为D项。]

        43.A [细节理解题。由文章第四段可知,cleaner shrimps之所以要帮助鱼清理垃圾,主要是因为想得到它们想吃的食物——fish trash。故答案为A项。]

        44.C [细节理解题。由文章最后一段可知,plovers是不担心被鳄鱼咬伤的,因为鳄鱼是希望plovers这样做的,而对于plovers而言,其真正的目的是为了得到自己的食物。故答案为C项。]

        45.B [推理判断题。文章第一段就提到有些动物是靠自己去捕捉食物,而文章又举例讲了一些动物是靠共生来获取食物的,也就是说不同的动物有不同的方式来生存,所以答案为B项。选项A是文章直接叙述的;选项C表达与原文不一致;选项D是无法推断出的。]

        46.E 47.A 48.C 49.B 50.F

        第一节 基础写作

        参考范文

        With the development of the Internet,more and more people tend to send electronic cards instead of paper ones at festivals’ time.Compared with the traditional ones,electronic cards are more interesting and lively,for you can get not only pictures but also sound.Besides,it’s faster to send an electronic card and it also can save money.There are many websites online where varieties of cards are available but if none of these cards are of any interest to you,you can design cards of special style.More importantly,with the popularity of electronic cards,less paper is used for making paper cards,which contributes to the environment protection.

        第二节 读写任务

        参考范文

        Three brothers,who worked for the same company,received different wages due to their different attitudes towards their work,which shows right attitude is of great help to one’s life.

        Their different attitudes towards their work result in their different wages.From the story I can conclude that those who take positive attitude towards work will be rewarded.

        Different attitudes lead to different results.Take Xiao Hua as an example.He is my classmate.Not only does he put his heart into study but he is also helpful both to teachers and students.So he has become a top student in our class,even in the grade.With his diligence and concentration,he is bound to succeed in entering his ideal university.However,Xiao Li,also my classmate,never cares about his study because he is addicted to playing games,and he turns a deaf ear to the teachers’ advice.As a result,he falls far behind others in his study.

        In my opinion,attitude is everything.No matter what you do,you must do it well even if you may fail many times.Sooner or later you will be rewarded for your positive attitude towards your work or life.

       

      扫描/长按二维码关注 助高考一臂之力!
      获取2020高考报名时间
      获取2020年高考作文
      获取9套高考内部资料
      获取历年高考真题答案

      微信搜索"考试吧高中资讯" 关注获得高考备考资料

      展开全文
      评论(0条) 发表
      触屏版电脑版
      Copyright ? 2004-2019
      考试吧(www.df08.cn)北京雄鹰教育科技股份有限公司
      社会统一信用代码:91110 10877 95089 232
      帮助中心
      小黄片操逼链接